De entree van Indië

Mijn Spinnerij

Inspirerend en vertrouwd
Een nieuwbouwwijk met een rijke geschiedenis; een bijzondere combinatie die je maar heel zelden tegenkomt. Je vindt het op Indië. Daar waar jarenlang textielmachines stonden te ronken, de geur van wol je bij het betreden van de fabriek tegemoet kwam en waar menig zweetdruppel vloeide, wordt gebouwd aan een nieuwe toekomst.

Misschien wel jouw toekomst! Wij presenteren je graag een heel bijzonder stukje Indië: De Spinnerij. Dé plek waar het vroeger allemaal begon. Waar kilo’s schapenwol naar binnen werden gebracht en waar het als garen het gebouw weer verliet. Jarenlang werd er met man en macht gewerkt. Het geluid van de machines was oorverdovend.

Je waant je terug in de tijd
De Spinnerij werd in de loop der jaren aangepast aan de eisen van die tijd. De machines werden groter en er was meer ruimte nodig. Her en der werd dus een extra verdieping op de oorspronkelijke sheddaken geplaatst. Op diverse plekken zijn elementen terug te vinden uit de oude textielindustrie. Denk aan de luchtbehandelingsruimtes en de oude schuifdeuren. Als je er rondloopt, waan je je weer even terug in de tijd. In de tijd dat er dag en nacht keihard werd gewerkt en de machines constant op volle kracht draaiden.

Omarm de historie, ervaar de schoonheid en wees creatief
Wij maken De Spinnerij die jarenlang eigendom was van Koninklijke Ten Cate bereikbaar voor de echte liefhebbers. Voor mensen die de schoonheid van het gebouw zien, de historie ervan omarmen en bereid zijn er energie in te steken om er iets eigens van te maken dat volledig aansluit bij hun wensen. Het vergt creativiteit en handigheid, maar dan heb je zonder twijfel een uniek stukje Almelo in handen waar voorbijgangers nog graag even hun hoofd voor omdraaien.

Werken en wonen aan de meest bruisende straat van Indië
De Spinnerij is opgedeeld in zes delen, die we afzonderlijk van elkaar te koop aanbieden. De toekomstige woningen zijn tussen de 10 en 13 meter breed en bestaan uit twee of drie verdiepingen. De entree van de woningen ligt aan de Kalverstraat, een langzaam verkeersroute en de centrale as van Indië. De straat die vroeger zwart zag van de mensen tijdens de wisseling van de ploegendienst. Dan kwamen ineens zo’n 1.200 mensen de fabriek uit en ging hetzelfde aantal er weer in. De Kalverstraat van de toekomst is een gezellig steegje, waaraan diverse ateliers en boetiekjes zijn gelegen. Want een combinatie van wonen en werken: daarvoor is De Spinnerij uitermate geschikt.

Jij bepaalt en realiseert jouw unieke droomwoning
Wij dagen je uit van de bestaande Spinnerij je eigen Spinnerij te maken. Mijn Spinnerij die aansluit op jouw levensstijl en waar je je helemaal thuis voelt. Misschien kies je voor een moderne uitbouw waardoor extra leefruimte ontstaat en de oude Spinnerij nog beter tot zijn recht komt. Of wellicht biedt één van de opbouwen op de woningen een plekje voor een prachtig dakterras. En wat vind je van een splitlevel in je woonhuis? Er zijn talloze mogelijkheden te bedenken, die wij bewust niet allemaal voor je uit hebben gewerkt. ‘Mijn Spinnerij’ is namelijk jouw Spinnerij. Jij bepaalt en realiseert er jouw unieke droomwoning waar jij je prettig en veilig voelt. En wij: wij zijn reuze benieuwd naar het resultaat!

Interesse in

Bouwkavels - De Spinnerij?

Bel nu 0546 869 111!
  • Waar kun je ons vinden?
  • Ootmarsumsestraat 83
  • 7602 JS Almelo

WAAR STAAT DEZE WONING OP INDIË?

plankaart

A35

10 minuten

station

5 minuten

centrum

5 minuten

basisschool

de weier

Villa's onder de eiken

€ 147.500,-

Ontdek deze Bouwkavels

Sterkerij

€ 125,-

Ontdek deze Commerciële ruimtes

Bouwkavels - Kalverstraat

€ 159.500,-

Ontdek deze Bouwkavels

De Spoelerij

€ 900,-

Ontdek deze Rijwoningen

Bouwkavels - De Spinnerij

€ 89.500,-

Ontdek deze Bouwkavels

Waterwoningen

€ 277.500,-

Start bouw voorjaar 2019!

Stadslab Almelo

Ontdek deze locatie

TeamCreative

Ontdek deze locatie

De Transporters

Ontdek deze locatie

Kantoor II

Ontdek deze locatie

Infocentrum

Bedrijfskavels

Ontdek deze locatie

Bedrijfskavels

Ontdek deze locatie

Mijn Weverij

€ 72.500,-

Ontdek deze Bouwkavels

Rijwoningen

Prijs op aanvraag

Gereed voor verkoop najaar 2019

Villa's aan de laan

Prijs op aanvraag

Ontdek deze Villa's

Villa's aan de laan

Prijs op aanvraag

Gereed voor verkoop najaar 2019

18 Boulevardwoningen

Prijs op aanvraag

Verkoop gereed najaar 2019

13 luxe appartementen "De Entree"

Prijs op aanvraag

Gereed voor verkoop in najaar 2019

Je kunt ons op verschillende manieren bereiken en in de gaten houden. Mail of volg ons op onze social media kanalen!

Wil jij dat wij contact met je opnemen?

Vul dan dit formulier in en één van onze medewerkers neemt spoedig contact met je op.